37034
Książka
W koszyku
(Mamo, Daj Mi Przepis)
Publikacja zgodnie z tytułem została podzielona na dwie główne części. W pierwszej zawarte zostały przepisy na przetwory słodkie i słone. Wśród słodkich znaleźć można wszelkiego rodzaju: kompoty, soki, nektary, marmolady, dżemy, konfitury i galaretki, a także owoce suszone oraz wina owocowe. W części z przepisami na przetwory wytrawne znalazły się: warzywa pasteryzowane, przeciery, różnego typu marynaty i kiszonki, a także warzywa suszone i smaczne soki. W rozdziale dotyczącym ziół i przypraw opisane zostały chętnie używane w kuchni rośliny, na przykład: bazylia, cynamon, czarnuszka, cząber, czosnek, gorczyca, imbir, kminek, majeranek, melisa, szałwia czy tymianek. Oprócz całej gamy przepisów na potrawy z proponowanymi ziołami, zamieszczone tu również zostały receptury na przetwory witaminowe. (opis wydawcy)
Status dostępności:
Biblioteka Główna Charłupia Mała
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Filia Grabowiec
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okładce podtytuł: sprawdzone przez pokolenia przepisy kuchni śląskiej.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej