37064
Book
In basket
(Mamo, Daj Mi Przepis)
Publikacja zgodnie z tytułem została podzielona na dwie główne części. W pierwszej zawarte zostały przepisy na przetwory słodkie i słone. Wśród słodkich znaleźć można wszelkiego rodzaju: kompoty, soki, nektary, marmolady, dżemy, konfitury i galaretki, a także owoce suszone oraz wina owocowe. W części z przepisami na przetwory wytrawne znalazły się: warzywa pasteryzowane, przeciery, różnego typu marynaty i kiszonki, a także warzywa suszone i smaczne soki. W rozdziale dotyczącym ziół i przypraw opisane zostały chętnie używane w kuchni rośliny, na przykład: bazylia, cynamon, czarnuszka, cząber, czosnek, gorczyca, imbir, kminek, majeranek, melisa, szałwia czy tymianek. Oprócz całej gamy przepisów na potrawy z proponowanymi ziołami, zamieszczone tu również zostały receptury na przetwory witaminowe. (opis wydawcy)
Availability:
Biblioteka Główna Charłupia Mała
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Filia Grabowiec
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce podtytuł: sprawdzone przez pokolenia przepisy kuchni śląskiej.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again